Tomasz Rosa

Szef kuchni

Tomasz Rosa – utalentowany, pozytywnie nastawiony do życia i ludzi, niezwykle kreatywny. Lubi odkrywać smaki zapamiętane z dzieciństwa na nowo. Umiejętnie łączy tradycyjną polską kuchnię z nowoczesnymi technikami przygotowywania potraw.


Wszystkie dania przygotowuje z wielkim kunsztem i zaangażowaniem. Doświadczenie zdobywał w Dworku Pod Lasem oraz Hotelu Jakubus. Członek elitarnego grona Euro-Toques Polska ( ETP).


Gotowanie to nie tylko jego praca, ale przede wszystkim pasja.


Szczególne osiągnięcia

Tomasz Rosa uczestniczył w przeróżnych konkursach. Jest aktualnym rekordzistą Polski w długości naleśnika ( ponad 171 m).

Konkurs


Zwycięzca Prestiżowego Konkursu Kulinarnego „CZAS NA RYBĘ!” który odbył się dnia 07.10.2018 Podczas Wojewódzkiego Święta Karpia oPolskiego na Zamku w Niemodlinie.

Uczestnik


Uczestnik II Festiwalu Kuchni Regionalnej i Tradycyjnej organizowanego, który odbył się w dniu 23.11.2018 w Restauracji Nad Stawem w Bogacicy.

Rekordzista


Pobicie rekordu Polski w długości naleśnika ( ponad 171 m) podczas Charytatywnego Dnia Dziecka 01.06.2019 organizowanego Kompleksie Grillowym Restauracji Nad Stawem.