Tomasz Rosa
Szef kuchni
Tomasz Rosa – utalentowany, pozytywnie nastawiony do życia i ludzi, niezwykle kreatywny. Lubi odkrywać smaki zapamiętane z dzieciństwa na nowo. Umiejętnie łączy tradycyjną polską kuchnię z nowoczesnymi technikami przygotowywania potraw.
Wszystkie dania przygotowuje z wielkim kunsztem i zaangażowaniem. Doświadczenie zdobywał w Dworku Pod Lasem oraz Hotelu Jakubus. Członek elitarnego grona Euro-Toques Polska ( ETP).
Gotowanie to nie tylko jego praca, ale przede wszystkim pasja.
Szczególne osiągnięcia
Tomasz Rosa uczestniczył w przeróżnych konkursach. Jest aktualnym rekordzistą Polski w długości naleśnika ( ponad 171 m).
Konkurs
Zwycięzca Prestiżowego Konkursu Kulinarnego „CZAS NA RYBĘ!” który odbył się dnia 07.10.2018 Podczas Wojewódzkiego Święta Karpia oPolskiego na Zamku w Niemodlinie.
Uczestnik
Uczestnik II Festiwalu Kuchni Regionalnej i Tradycyjnej organizowanego, który odbył się w dniu 23.11.2018 w Restauracji Nad Stawem w Bogacicy.
Rekordzista
Pobicie rekordu Polski w długości naleśnika ( ponad 171 m) podczas Charytatywnego Dnia Dziecka 01.06.2019 organizowanego Kompleksie Grillowym Restauracji Nad Stawem.